Premii 2014

Cea mai bună interpretare – LUMINIȚA GHEORGHIU (Poziția copilului – regia Călin Peter Netzer), „pentru profunzimea trăirii personajului și autenticitatea metamorfozelor stărilor sale sufletești”. Premiul a fost înmânat de domnul Vladimir Șargu, CEO A.D.I. – Regiunea Târnavelor.

 

Cea mai bună imagine – RYSZARD LENCZEWSKI și LUKASZ ZAL (Ida – regia Pawel Pawlikowski), „pentru compozițiile austere și sigure și pentru incredibila imagine alb-negru. Pentru o punere în scenă puternică ce scoate în evidență tragica poveste de familie a unei tinere femei, precum și lupta acesteia de a-și găsi drumul în această lume neiertătoare.” Premiul a fost înmânat de domnul Bernd Desinger, director al Muzeului Filmului din Dusseldorf.

 

Premiul pentru regie – JONÁŠ KARÁŠEK (Candidatul), „pentru complexitatea scenariului care evoca realitatea contemporană ce propune spectatorilor o profundă analiză a unor probleme sociale, morale și psihologice”. Premiul a fost înmânat de domnul George Petrescu, vice-primarul municipiului Mediaș.

 

Cel mai bun film – RUGUL APRINS (regia Agnieszka Holland), „pentru măiestria sa convingătoare și pentru puterea pe care o emană povestea. Pentru capacitatea de a depăși limitele formatului de televiziune pentru a descrie confruntarea dintre politic și moralitate, dintre caracter și istorie din timpul ocupației comuniste din Cehoslovacia, în 1969. Și pentru că ne reamintește că, și astăzi, ne mai putem confrunta cu întrebările arzătoare ale istoriei în viețile noastre contemporane”. Premiul a fost înmânat de domnul Teodor Neamțu, primarul municipiului Mediaș.

 

Premiul publicului a revenit filmului austriac Frumusețea tu nu are nici o valoare în regia lui Hüseyin Tabak. Premiul a fost înmânat de domnul Lucian Costea, directorul Direcției Municipale petru Cultură, Sport, Turism și Tineret a municipiului Mediaș.

 

Newsletter