Stiri 2011


7400 de spectatori la Medias Central European Film Festival!

Prima editie a Medias Central European Film Festival s-a incheiat duminica 11.09.2011, inregistrand prezenta a 7400 de spectatori in toate cele sase locatii alese de organizatori din Medias (Sala Traube, Cinema Mediensis, Sinagoga, Piata Primariei), Dumbraveni si Tarnaveni.

 

Festivalul de Film Central European de la Mediaş – primul gong

Aflat la prima ediţie, Festivalul de Film Central European din Mediaş (5-11 septembrie), curajoasa iniţiativă a regizorului Radu Gabrea, constituie un proiect care pune în valoare un profil cultural care odinioară era circumscris geografiei politice a vechiului imperiu sau a ceea ce se numeşte Europa Centrală, Mitteleuropa.

 

Medias Central European Film Festival – o ediție încheiată cu succes!

Duminica, 11 septembrie 2011, a avut loc FESTIVITATEA DE DECERNARE A PREMIILOR MECEFF 2011, precedata la ora 18.00 de un concert sustinut de Hakeshet Klezmer Bând.

În aplauzele publicului participant au fost anuntati câstigatorii editiei MECEFF 2011, în urma deciziei juriului international format din Wolfgang J.Ruf, Dorothea Holloway, Anca Mitran, Costel Safirman si David Blum.

 

Trofeul Festivalului de Film de la Mediaş merge în Polonia

Filmul polonez Trandafiraşul/ Little rose, regizat de Jan Kidawa-Błoński, a obţinut Marele premiu al primei ediţii a Mediaş Central European Film Festival (MECEFF). Trofeul a fost acordat duminică seară, în cadrul unei gale precedate de un concert susţinut de Hakeshet Klezmer Band.

Filmul este inspirat de evenimente reale:  în turbulenţii ani ‘60, trei personaje – un scriitor celebru, frumoasa lui soţie şi amantul ei – sunt prinse într-un joc sentimental periculos.

 

Marele premiu al primei ediţii a Mediaş Central European Film Festival merge în Polonia

Marele premiu al primei ediţii a Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) a fost acordat, duminică seară, în timpul galei de premiere a evenimentului, filmului polonez "Trandafiraşul/ Little rose", de Jan Kidawa-Błoński, informează organizatorii.

 

Mii de spectatori la Festivalul de Film de la Mediaş

Festivalul al cărui director este regizorul Radu Gabrea, s-a încheiat aseară, iar la proiecţii au participat peste 4.500 de spectatori. Premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Florin Şerban, pentru „Eu când vreau să fluier, fluier“ (România). Câştigă-torul pentru cel mai bun film este „Trandafiraşul“, din Polonia.

Premiul special al juriului  a fost acordat peliculei „Valea curajului" (Israel), iar imaginea semnată de András Nagy pentru filmul „Biblioteca Pascal" (Ungaria) a fost recompensată cu un premiu. Actriţa Ursula Strauss a fost distinsă cu Premiul pentru interpretare pentru rolul din pelicula austriacă „Poate în altă viaţă".

 

“Trandafirasul” a castigat marele premiu MECEFF 2011

Festivitatea de decernare a premiilor MECEFF 2011 a avut loc duminica, 11 septembrie 2011. Evenimentul a fost precedat la ora 18.00 de un concert sustinut de Hakeshet Klezmer Band. Marele Premiu MECEFF 2011 a fost castigat de filmul “Trandafirasul” (”Little rose”, Polonia, 2010), regia Jan Kidawa-Błoński.

Restul castigatorilor editiei MECEFF 2011, premiati in urma deciziei juriului international format din Wolfgang J.Ruf, Dorothea Holloway , Anca Mitran, Costel Safirman si David Blum, pot fi aflati din randurile de mai jos.

 

Peste 7.000 de spectatori la Mediaş Central European Film Festival

Aseară, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor MECEFF 2011, precedată la ora 18.00 de un concert susţinut de Hakeshet Klezmer Band.

În aplauzele publicului participant au fost anunţaţi câştigătorii ediţiei MECEFF 2011, în urma deciziei juriului internaţional format din Wolfgang J.Ruf, Dorothea Holloway , Anca Mitran, Costel Safirman şi David Blum. Premiul „Mediensis” pentru cea mai bună interpretare s-a acordat actriţei Ursula Strauss, pentru rolul din filmul „In Another Lifetime” („Poate în altă viaţă”, Austria, 2010), regia Elisabeth Scharang.

 

„Mahler si Freud” a obtinut Premiul Publicului in cadrul MECEFF 2011!

Medias Central European Film Festival se apropie de final! Festivalul s-a bucurat de o prezenta numeroasa a publicului mediasean in locatiile de proiectie! 569 de persoane au participat la votul pentru Premiul Publicului, acordat filmului „Mahler on the Couch” („Mahler si Freud”, regia Percy si Felix Adlon), care a fost reproiectat de la ora 20.30 sambata, 10.09.

 
« 1 »
 

Newsletter