Câmpuri verzi

Titlul original: Grine Felder
Țara: SUA
An: 1937
Durata: 95 minute

Cel mai strălucit şi iubit film sonor al regizorului american de origine idiş Edgar Ulmer este o adaptare entuziastă - produsă în afara scenei de teatru sau a studioului de film -, a piesei clasice scrisă de Peretz Hirschbein, care a încununat epoca de aur a cinematografiei idiş. Câmpuri Verzi prezintă o lume idilică în care unitatea şi pietatea sunt norme sociale. Nici un alt film nu a mai reprezentat vreodată shtetl-ul tipic cu atâta lirism. Un tânăr studios şi ascetic se aventurează pe plaiurile rustice lituaniene, căutând oraşul „adevăraţilor evrei”. Această călătorie îi va da ocazia să primească lecţii de viaţă neaşteptate de la ţăranii evrei, care îl roagă să fie tutorele copiilor lor.

„Distribuţia este strălucită… Regizorii Edgar Ulmer şi Jacob Ben Ami au surprins frumuseţea şi poezia unei lucrări clasice transpunând-o pe marele ecran într-o manieră demnă de o capodoperă…”. - The Daily Film, 20.10.1937

„Plin de lumină şi aer liber şi totuşi copleşit de dor, filmul aminteşte de Renoir şi Vigo… emană un panteism visător” - J.Hoberman, Podul de Lumină – Filmul evreiesc între două lumi.

Regia: Edgar G. Ulmer & Jacob Ben-Ami

Restaurat de: The National Center For Jewish Film

Premii & Festivaluri

Best Foreign Film - France, 1938


Program: 
Vineri 02.09.2016 ora 17:00, la Sinagoga 

Newsletter