CONCERT 2015


Fanfara 10 Prăjini ora 17.30 – 19.45

Fanfara 10 Prăjini va reveni la Mediaş pentru un nou concert în cadrul festivalului de film Mediaş Central European Film  (MECEFF) “7+1”.

Fanfara 10 Prăjini  este o formaţie de muzică tradiţională din satul Zece Prăjini (Moldova). Versurile pieselor sunt alcătuite fie în limba română fie în rromă. Tradiția lor muzicală își are rădăcinile în muzica populară românească, dar mai ales în cea rromă.

De asemenea, stilul lor muzical înglobează cu succes influențe turcești, bulgărești sau macedonene și nu în cele din urmă, artificii muzicale specifice jazz-ului sau soul-ului.

Crăciun Ivancea, clarinetist şi dirijor al Fanfarei 10 Prăjini, este „gardianul” acestei muzici transmise din generaţie în generaţie şi face legătură artistică dintre tineri şi bătrâni. În această formaţie, toate generaţiile sunt prezente: bătrânii care interpretează dansuri tradiţionale (hora, sârba brâul), dar şi tinerii, care preferă ritmuri moderne şi care au introdus în repertoriul clasic al trupei piese importate din cinematografia indiană, europeană ("Underground") şi chiar din muzica americană.

Celebri în toată lumea, muzicanții de etnie rroma din satul moldovean “Zece prăjini’’,  au cântat  prin toată Europa, ei bucurându-se de un succes enorm.

 

“Motto” ora 19.00 – 20.15

Grupul Folk “Motto” din Mediaș este compus din Adela Deac CristeaLea MuszkaBogdan Suciu și Daniel Cristea, patru voci diferite ce formează împreună o entitate armonioasă, dominată de plăcerea de a cânta. Membrii grupului sunt fondatori ai Asociației Culturale “Mediaș-Cetate Seculară” ce are ca obiectiv principal promovarea muzicii folk și a poeziei.

 

Walter Ghicolescu

Walter Ghicolescu este un cântareț de muzică folk din România. Muzica sa are accente country și rock. De la albumul său de debut din 2007 (Frânturi de suflet) și până la lansarea celui din decembrie 2013 (Cântec Rockstit), artistul a ales texte ale unor poeți clasici  Adrian PăunescuNichita StănescuIon Minulescu, dar și ale unor autori contemporani și a prezentat în fața iubitorilor genului piese de dragoste, cu mesaj social dar și satire sau pasteluri lirice pentru fiecare anotimp. Este implicat în diverse proiecte culturale pe plan local si național prin Asociația Culturală Walter Ghicolescu. A participat la Cenaclul Flacăra.

 

Hakeshet Klezmer Band Oradea ora 17.45 – 19.45

Hakeshet Klezmer Band Oradea s-a înfiintat în 2006 și este formația de muzică  klezmer a Comunității Evreilor din Oradea. Membri formației sunt: Bogdan-Bodis Adam - pian și sintetizator, Catalin Chirila-  clarinet,  Levi Nicolae-  vioara, Boros-Konrad Petru - contrabas, Ilie Pop - trombon, Trendler Iosif - percutie, Roxana Buhatel - solista vocala 

Hakeshet Klezmer Band Oradea concertează în fiecare an la București, Debrecen (Ungaria) și la Oradea, în Sala Filarmonicii.

 
 

Newsletter