COMPETITIE 2012


Archeo

Slovenia

O femeie este lasata pe Pamant. Un barbat este lasat pe Pamant. Un copil este deja acolo, asteptand. Cine a gasit pe cine? Archeo este o calatorie a trei oameni si o planeta.  O calatorie despre unul catre celalalt, o calatorie catre nucleul lucrurilor.

Archeo este cea mai veche si cea mai frumoasa poveste despre o fiinta umana. O peste despre intemeierea unei familii. Archeo este o rugaciune.

 

Children of The Green Dragon

Ungaria

Mate, un om singuratic, divortat este agent imobiliar. El este pus de seful sau sa vanda un depozit din suburie. Depozitul este inchiriat de chinezi si acestia depozitau marfa semi-legala inainte de a o vinde pe piata. Marfa este pazita de Wu, un chinez care locuieste in depozit.

Ca orice om, Wu are visuri si planuri. Conflictul va fi de neevitat, in momentul in care seful lui Mate realizeaza ca acesta este amanat. Mate primeste un ultimatum si va fi pus in situatia de a-i  destrama toate visele lui Wu.

 

Crulic – drumul spre dincolo

Romania

Documentar animat de lung metraj "Crulic - calea catre dincolo" spune povestea de viaţă a lui Crulic, român de 33 de ani care a murit într-o închisoare poloneză în timp ce era în greva foamei.


Actorul român aclamat, Vlad Ivanov, povesteşte cu vocea ironică a lui Crulic de dincolo de mormânt. Un stil vizual puternic, rezultatul unui frumos desen de mana, colaj, tehnici de animatie stop-motion şi cut-cut, se amesteca pentru a crea un film remarcabil, integrat surprinzător şi memorabil.

 

Die Vaterlosen

Austria

Nici unul dintre frati nu se astepta la aparitia unei noi surori. Nascuta intr-un apartament de studenti, care formau pe atunci o mica comunitate hippie, Kyra apare, dupa mai bine de 20 ani, la inmormantarea tatalui lor. O Kyra complet necunoscuta, care disparuse odata cu destramarea grupului de studenti. Cand Kyra isi da seama ca ceilalti nu stiusera niciodata de existenta ei, porneste in descoperirea si dezvaluirea secretelor din trecut, ajutata de toti ceilalti frati.

Marie Kreutzer povesteste in filmul ei de debut o emotionanta calatorie in trecut, despre apropiere si singuratate, apartanenta si libertate.

 

Flower Buds

Cehia

„Flower Buds” spune povestea decaderii treptată a unei familii dintr-un mic orasel. Fiecare personaj trăieşte în conformitate cu idealurile sale proprii. Încercare reală şi convingătoare pentru a salva familia vine din partea lui Jarda insa atunci este prea târziu. Acesta este doar un gest inutil, un ultim efort disperat.

 

Nicky’s Family

Slovacia

Un barbat si istoria sa pot chiar si dupa saptezeci de ani, sa inspire lumea, in special tanara generatie. Filmul este povestea celei mai mari  operatiuni de salvare din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si impactul ei pana in zilele noastre.

 

Rosa

Polonia

Vara lui 1945. Imediat dupa terminarea celui De al-doilea Razboi Mondial, Tadeusz, un soldat polonez, ajunge in Masuria, un teritoriu german oferit dupa razoi Poloniei. Acolo o intalneste pe Rose, o vaduva a unui soldat german la a carui moarte fusese martor. Singura intr-o ferma mare, ea il lasa pe Tadeusz sa innopteze la ferma. In schimb, Tadeusz o ajuta la treburile casei. Desi este retinuta in a admite, ea are nevoie de mai mult: protectie impotriva hotilor din jurul fermei care o suparau. Impotriva unui peisaj devastat de razboi, unde speranta a devenit o unealta de propaganda, se naste dragostea dintre cei doi proveniti din doua lumi diferite...imposibil?

 
 

Newsletter